2024 aprilie | ||||||
Lu | Ma | Mi | Jo | Vi | Sb | Du |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|
|
|
|
|
Abonare la newsletter
Te vom contacta!
oct
12
12. octombrie 2016 miercuri
Grâul este unul dintre cele mai importante plante alimentare - cereală folosită în panificaţie.
Este original din Caucaz, Asia Mică şi Mijlocie şi a luat naştere din mai multe specii autohtone.
Grâul este o plantă erbacee anuală sau bianuală din familia gramineelor.
Se cultivă în toată lumea, mai ales în ţările cu climă temperată. Sunt cunoscute mai multe specii folosite în industria de panificaţie, de exemplu grâul alac (T.spelta) şi grâul durum (T.durum)
Principalele substanţe active:
În bobul de grâu sunt 10 % acizi grași, al cărui component principal este acidul gras trigliceridic, acidul linoleic (cca.50 %), precum şi acidul palmitic, stearic, acidul oleic şi linolenic.
Alte substanţe active valoroase sunt tocoferoli (Vitamina E: 0,3-0,5 %), tocotrienoli, steroli (ex. β- sitosteroli, campesteroli) şi esterii acestora.
Extractul de malţ
Malţul poate fi produs din oricare (grâu, orz, ovăz, etc.) cereale prin germinare.
În timpul germinării rezultă o enzimă (diastază), care este capabilă să transforme în maltoză şi dextrină amidonul din boabele de cereale. Cea mai frecventă resursă de malţ este orzul (Hordeum vulgare).
Ştiaţi că:
Spirulina este un aliment cunoscut în cercuri tot mai largi ca regim alimentar echilibrat. Datorită conţinutului bogat de fibre este recomandată de toţi specialiştii în dietetică.
Cerealele cu Spirulină DXN sunt preparate din cereale şi spirulină, astfel introducându-se un nou produs în domeniul alimentaţiei.
Ingrediente:
Grâu, cremă pudră pentru cafea, extract de malţ, praf de Spirulină, aromă: vanilin.
Datorită conţinutului de grâu şi malţ conţine gluten! Conține zahăr.
Nu conţine coloranţi artificiali şi conservanţi.
Cantitate netă: 30 plicuri x 30 g
Ştiaţi că: