2024 aprilie | ||||||
Lu | Ma | Mi | Jo | Vi | Sb | Du |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|
|
|
|
|
Abonare la newsletter
Te vom contacta!
oct
11
11. octombrie 2016 marţi
Soia este cultivată din cele mai vechi timpuri.
Ţara de baştină a strămoşului culturii de soia, Glycine soya, cunoscută azi, este Asia de Sud-Est şi Mandjuria.
Principalele substanţe active ale bobului de soia:
glucide (20-25 %), proteine (35-40%), lipide (15-18 % acizi grași în special acid linoleic, acid oleic; 2-3 % , lecitină) şi diferiţi izoflavoni.
Lecitina de soia are efect de reducere a nivelului colesterolului şi împreună cu alte fosfolipide este protector hepatic.
Izoflavonii din soia sunt compuşi antioxidanţi, care inhibă formarea plăcilor în artere; reduce riscul formării tumorilor şi este fitoestrogen.
Acizii graşi îngrijesc epiderma, reduc uscăciunea pielii şi calmează iritaţiile acesteia.
Laptele de soia are efect de menţinere a hidratării şi flexibilităţii pielii, fiind totodată un mijloc de „înlocuire a laptelui" pentru cei care sunt sensibili la laptele de origine animală.
În Asia din soia se prepară diferite alimente, de exemplu tofu şi laptele de soia, precum şi diferitele produse fermentate. Izolatul proteic de soia (proteină din soia) conţine numai proteină pură, fiind consumată de majoritatea sportivilor.
Acizii graşi Omega 3 şi Omega 6
Acizii graşi sunt acizi saturaţi sau nesaturaţi, conţin 6-30 atomi de carbon, au catena carbonică liniară, în majoritatea cazurilor conţin atomi de carbon cu număr par.
Acizii graşi Omega 3 (acid alfa-linolenic, acid docosahexaenoic, EPA)
Uleiurile bogate în acid alfa-linolenic sunt uleiurile din seminţe de cânepă, seminţe de in şi uleiul din semințele de coacăze negre. EPA se găseşte mai mult în uleiul de peşte.
Acizii graşi Omega 6 (acid linoleic, acid gama-linoleic, acid arahidonic)
Uleiurile bogate în acid linoleic sunt de exemplu uleiurile din semințe de in, arahide,
seminţe de struguri, germeni de grâu, semințe de cânepă, floarea soarelui, seminţe de susan, în care pot fi prezente chiar şi în cantităţi mai mari de 40 %.
Uleiurile bogate în acid gama-linolenic sunt uleiurile din luminița nopții, limba mielului, din semințele de coacăze negre sau seminţele de cânepă.
Proporţia optimă a acizilor Omega 3 şi Omega 6 este de 1:3-5, dar în alimentaţie consumăm mult mai mulţi acizi graşi Omega 6.
Pentru prevenirea bolilor de inimă şi a bolilor cardiovasculare este indicat să consumăm mai multe suplimente alimentare care conţin acizi graşi Omega 3 (ex. ulei de peşte).
NutriZhi, praf instant cu soia
DXN NutriZhi conţine praf instant de soia, extract de malţ, lapte praf vegetal, zahăr, praf de Ganoderma
miceliu, acizi graşi Omega 3 și Omega 6, precum și lecitină.
Punând amestecul într-o ceaşcă cu apă fierbinte se obţine o băutură cu un conţinut ridicat de proteine.
Ingrediente:
Praf instant de soia, extract de malţ, cremă pudră pentru cafea, zahăr din trestie de zahăr, Ganoderma lucidium (miceliu), acizi graşi Omega 3 şi Omega 6, lecitină.
Nu conține coloranți artificiali și conservanți.
Cantitate netă: 20 plicuri x 30 g
IMPORTANT: consumul - în doze mari - a izoflavonilor de soia cu efect fitoestrogen, mai ales în adolescenţă şi copilărie, precum şi în cazul persoanelor suferinde de tumori, dependente de estrogeni poate fi riscant!
Ştiaţi că:
Comandați NutriZhi din magazinul nostru online!