2024 mai | ||||||
Lu | Ma | Mi | Jo | Vi | Sb | Du |
|
|
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|
|
Abonare la newsletter
Te vom contacta!
oct
6
6. octombrie 2016 joi
Este un arbore care trăieşte în America Centrală şi de Sud şi în mai multe ţări tropicale, de ex. Africa de Sud şi Brazilia.
Arborii care trăiesc în natură au înălţimea de 8-10 metri, iar cei crescuţi în plantaţii au înălţimea de maxim 3 m.
Indienii din America Centrală (maiaşii, aztecii, olmecii, etc.) au considerat că arborele de cacao este un arbore sfânt, iar băutura produsă din acesta a fost considerată băutura zeilor.
Conform unui mit maiaş, arborele de cacao a fost dăruit oamenilor de către zeul Quetzalcoatl (Şarpele Înaripat), după ce zeiţa mamă i-a creat pe aceştia din porumb.
Părţile folosite:
Sămânţa (Cacao semen), pudra din sămânță (Cacao pulvis), untul de cacao obținut din sămânță (Theobromae/Cacao butyrum).
Substanţele active ale boabelor de cacao şi ale pudrei obţinute din aceasta:
În boabele fermentate se găsesc: 1-2 % teobromină, 0,2-0,3% cofeină, în cantitate redusă teofilină, cca. 5% catechină, procianidină, 50-60% uleiuri grase.
Substanţa activă principală a boabelor de cacao este teobromina.
Cacao este folosită în primul rând ca și condiment. În industria wellness este foarte răspândit masajul cu ciocolată, datorită substanţelor active care se găsesc în ciocolată, cu conţinut mare
de unt de cacao, au efect de curăţare, întreţinere a pielii şi efect antioxidant.
Untul de cacao prin conţinutul bogat de teobromină, prin uz extern ajută procesele de ardere a grăsimilor.
Flavonoizii împiedică formarea radicalilor liberi răspunzători de îmbătrânirea pielii.
Ştiaţi că: