Acest website foloseşte cookie-uri. Mai multe informaţii.
  • ganoderma ganoderma-text ÎN CHINA ESTE CONSIDERATĂ
    DE MII DE ANI CA O PLANTĂ
    MEDICINALĂ EXTREM DE EFICIENTĂ.
    PLANTĂ MEDICINALĂ, CARE NU
    ARE EFECTE SECUNDARE NICI CHIAR
    DUPĂ UN CONSUM ÎNDELUNGAT.
    ÎMBUNĂTĂŢEŞTE STAREA GENERALĂ
    ŞI CAPACITATEA DE AUTOVINDECARE
    A ORGANISMULUI.
  • ganoderma MODELUL "ONE DRAGON" ÎNTREGUL PROCES

    DE LA PRODUCŢIE PÂNĂ LA VALORIFICARE

    ESTE CONTROLAT DE COMPANIE.
  • ganoderma REALIZEAZĂ-ŢI
    VISELE TALE CU DXN!
    INSISTĂ PENTRU SĂNĂTATEA TA! FII INDEPENDENT

    DIN PUNCT DE VEDERE MATERIAL!
    TRĂIEŞTE LA UN NIVEL DE TRAI MAI RIDICAT! REALIZEAZĂ-TE PE TINE ÎNSUŢI!
video ALĂTURAŢI-VĂ
ACUM!
2016 octombrie
Lu Ma Mi Jo Vi Sb Du

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

 

 

Abonare la newsletter

Prenume:

E-mail:

Prezentarea produselor
Oportunitate de afacere

şi introduceţi textul din imagine!

captcha
Solicit text nou!

Te vom contacta!

Dacă doreşti să vorbeşti cu mine personal sau cu colegii mei despre această afacere, te rog completează câmpurile de mai jos:
Numele tău:

 

Please enter your country code next to your phone number!

numărul tău de telefon:

 

adresa ta de Skype:

 

sau adresa ta de email:

 

şi introduceţi textul din imagine!

captcha
Solicit text nou!

 

oct

21

Ciuperca Ganoderma (Ganoderma lucidum)

21. octombrie 2016 vineri

ciupercaganoderma

 

Ciuperca Ganoderma este ciuperca tot mai cunoscută şi recunoscută şi în ţările occidentale, este larg răspândită în Asia, dar creşte şi în ţara noastră.

 

În ţările din Orientul Îndepărtat, în primul rând în China, Japonia, Coreea era cunoscută de peste 4000 de ani.

Au folosit-o mai ales în medicina populară tradiţională chineză (în continuare: MTC). Are importanţă asemănătoare cu cea a ginsengului. Deja în timpul dinastiei Han (anii 200 î.Hr. şi până în anii 200 d.Hr.) era cunoscută sub denumirea de lingzhi. Un membru al dinastiei, împăratul Wu a văzut în această ciupercă o metodă a nemuririi, motiv pentru care a ţinut-o la palat.

 

Este răspândită folosirea ei în tratarea diferitelor boli: îmbunătăţeşte funcţionarea sistemului imunitar,

ajută vindecarea bolnavilor cu o sănătate precară, are importanţă deosebită în tratamentul complementar

al cancerului gastric, al cancerului de colon, cancerului hepatic, al cancerului de pancreas şi combate efectele secundare ale chimioterapiei.

 

Mai multe publicaţii apărute dovedesc, ca aceasta este folosită ca adjuvant în cazul bolilor de leucemie, carcinom, boli hepatice şi diabet. Dar în cele mai multe cazuri lipsesc analizele de control ca dovezi acceptate.

În ultimul deceniu apar deja mai multe referiri exigente cu privire la aplicabilitatea terapeutică a acesteia.

Mai multe analize preclinice şi clinice relatează efectele dovedite farmacologic ale acestei ciuperci.

 

Datele publicate relatează informaţii despre efectele imunomodulatoare, de întârziere a apariţiei arterosclerozei, antiinflamatoare, calmante, chemoprevenţie, radioprotectoare şi antitumorale, dar relatează şi despre unele efecte cum ar fi: insomnii, inhibă coagularea sângelui, reduce nivelul glicemiei, reduce nivelul lipidelor din sânge, deasemenea este hepatoprotector, previne ulcerul duodenal, este antioxidant, reţine radicalii liberi, previne îmbătrânirea, are efect antiviral şi antibacterian (inclusiv efectul anti-HIV).


Compuşii caracteristici corpului dezvoltat al ciupercii:

 

terpenoizi (până acum s-au identificat mai mult de 140 compuşi, mai cu seamă triterpeni)

glucide (mai ales polizaharide cu efect imunomodulator)

proteine, nucleotide alţi compuşi (ex. seroli, cerebrozide, etc.)

 

Compuşii caracteristici miceliului:

 

terpenoizi

lactoni

alcaloizi

polizaharide şi serine (polizaharide fără nitrogen)

 

Ştiaţi că:

  • prima relatare valoroasă din punct de vedere medical, cu privire la ciuperca Ganoderma s-a păstrat din secolul II.-I. î.Hr. în opera lui Shen Nong, intitulată Bencaojing?
  • surse străvechi chinezești au descris 5-6 variante de culori ale ciupercii Lingzhi?

Ştiinţa modernă a dovedit cu timpul că nu toate sunt Ganoderma, dar toate au efecte vindecătoare.

  • în Japonia în anul 1977 au pus în circulaţie un medicament cu denumirea Krestin, care conţine polizaharide-Ganoderma şi care din anul 1980 este folosit în mod oficial în tratamentul complementar al bolnavilor cu tumori?
  • ciuperca sub formă pulverizată poate fi folosită şi la prepararea supelor?

Bucătăria chineză dispune de mai multe reţete la care foloseşte ciuperca Ganoderma.

 

 

DXN Facebook Share Distribuie pe Facebook

oct

20

Bomboane cu aromă de cafea Zhi Ca Plus

20. octombrie 2016 joi

 

ZhiCaPlus

DXN Zhi Ca Plus sunt bomboane cu aromă de cafea, preparate în special pentru cei care doresc să reducă aportul de zahăr. Sunt produse din boabe de cafea alese şi extract de Ganoderma.

 

Ingrediente:

 

Zahăr din trestie de zahăr, cremă pudră pentru cafea, extract de cafea, lapte praf degresat, extract de Ganoderma, emulgator: silicat de magneziu.

Nu este recomandat copiilor, diabeticilor și celor cu intoleranţă la lactoză!

Nu conţine coloranţi artificiali şi cereale.

 

Cantitate netă: 10 plicuri x 9,5 g

 

Ştiaţi că:

 

  • Zhi Ca Plus, datorită conţinutului de extract de cafea are efect de înviorare?

Dacă nu aveţi timp pentru prepararea unei cafele, atunci consumaţi această bomboană care o înlocuieşte cu succes!

  • Zhi Ca Plus este produsă după o reţetă unică, îmbină în mod specific efectele extractului de cafea şi a extractului de Ganoderma într-o singură bomboană cu gust exotic?


Bomboane Zhi Mint Plus

 

zhimint

 

Vă irită gâtul? Aveţi o respiraţie neplăcută? DXN vă prezintă inovativul Zhi Mint Plus, care este produs din

extract de Ganoderma, precum şi din bine cunoscutul şi apreciatul ulei de mentă piperată.

Mestecaţi o bomboană şi veţi avea senzaţia de prospeţime şi răcorire, care poate calma stările de „durere în gât".

 

Ingrediente:

 

Îndulcitor: maltitol, extract de Ganoderma, ulei de mentă piperată, emulgator: silicat de magneziu

Nu conţine conservanţi, coloranţi artificiali, compuşi de origine animală şi cereale.

 

Cantitatea netă:

 

300 g (12 plicuri x 25 g)

 

Ştiaţi că:

  • Maltitolul este un îndulcitor natural, al cărui efect este aproape egal cu cel al zahărului, dar are o valoare calorică cu 40% mai scăzută? Se absoarbe foarte încet, indexul glicemic este de 20-30.

Deoarece folosirea acestuia de către organism nu necesită insulină poate fi consumat şi de diabetici.

 


Comandați aceste produse din Magazinul online DXN!

 

DXN Facebook Share Distribuie pe Facebook

oct

19

Hibiscusul sudanez

19. octombrie 2016 miercuri


hibiscus

 

Roselle sau Hibiscusul sudanez face parte din familia Malvaceae Malvaceae, care provine din Africa Centrală și este o plantă așa-zis de zi scurtă, perenă în mai multe puncte a lumii, de ex. ca Sudan, Egipt, Thailanda, Mexic și China.

În medicina populară din Africa și Europa, ca și în fitoterapia modernă, este folosită individual sau împreună cu alte fructe (ex. măceșe, boabe de soc, coacăze negre), sepala interioară și exterioară

uscată (Hibisci sabdariffae flos) în întregime sau măcinată. Datorită gustului său acru, este folosită ca ingredient preferat al băuturilor răcoritoare, revigorante și a ceaiurilor medicinale sau din plante.

 

Principale substanțe active:

 

Florile de hibisc conțin o cantitate de 15-30% acizi organici (acid citric, acid malic, acid de hibisc, acid tartric, acid ascorbic, etc.), o cantitate de 1,7-2,5% substanțe de sinteză antociani (ex. delfinidin-și cianidin-glicozid, hibiscin, etc.) și conțin diferite heteropolizaharide.

În frunze se regăsește o cantitate de 65% polizaharide și substanțe de pectină.

 

Principale efecte:

 

În medicina populară este folosit ca antispastic, antibacterian, colagog, diuretic, vermifug. Este ingredientul de bază al ceaiurilor de detoxifiere și roborante.

Extractul său apos este folosit ca un relaxant al muschilor, antihipertensiv, antiinflamator. În fitoterapia modernă este folosit ca antioxidant (datorită conținutul său de antocian), laxativ ușor (datorită conținutului său ridicat de acid din fructe), antitusiv (datorită substanțelor sale mucoase), polizaharidele sale în condiții de laborator (in vitro) au efect imunomodulator.

 

Ştiaţi că:

  • Hibiscusul sudanez este o plantă importantă în medicina populară africană?
  • Descrierea lui se regăsește și în Farmacopeea ungară (ph. Hg. VIII) și europeană (Ph. Eur. 6)?
  • Este unul dintre cele mai preferate substanțe colorante naturale, autorizate și des folosite în industria alimentară?
  • Conform datelor bibliografice 100 g de roselle conține 12 mg de vitamina C, 14 μg vitamina-A, 0,011 mg vitamina B1, 0,028 mg vitamina-B2 și 0,31 mg vitamina-B3?

 

Roselle Juice

 

Roselle_juice

 

 

Roselle Juice este o băutură răcoritoare cu gust exotic, care este preparată din extractul sepalei plantei roselle sau hibiscusul sudanez.

Gustați-l și savurați-l în orice moment al zilei!

 

Ingrediente:

 

Extract din flori de hibiscus sudanez (Hibiscus Sabdariffa Calyx) (80%), zahăr din trestie de zahăr, apă.

 

Recomandări de utilizare:

 

Adăugați 2 linguri (30 ml) de Roselle Juice la 200 ml de apă caldă sau rece.

 

Volum net: 285 ml

 

Ştiaţi că:

  • Cu ajutorul Roselle Juice puteți prepara cocteiluri cu gust exotic?
  • Roselle Juice nu conține coloranți artificiali, conservanți și/sau alți aditivi?


Comandați acum din Magazinul online DXN!

 

 

 

DXN Facebook Share Distribuie pe Facebook

oct

18

Noni (Morinda citrifolia)

18. octombrie 2016 marţi


noni

 

Noni este un fruct bine cunoscut şi recunoscut în Asia de Sud-Est şi în ţările din zona Oceanului Pacific și este folosit atât în scopuri alimentare, medicale, cât şi pentru păstrarea sănătăţii.

 

În Havaii din scoarţa şi rădăcina copacului Noni au obţinut vopsea galbenă, și roșie care era folosită ca şi colorant.

 

Fructele necoapte Noni au servit ca sursă de aliment în timpul foametei.

 

Fructele necoapte Noni amestecate cu sare s-au aplicat pe răni sau pe fracturile osoase, iar fructele coapte au fost folosite pe julituri, abcese şi răni.

 

Sucul fructului a fost folosit ca insecticid şi pentru eliminarea păduchilor din păr.

 

Noni a fost folosit în Havaii, în India, Malaysia şi Indochina istorică.

 

Principalele substanţe nutritive:

 

Proxeronină şi xeronină (alcaloid), scopoletină, damnacantal, asperulozida şi diferite antrachinone.

 

Descoperirea xeroninei se leagă de numele Dr. Ralph Heinicke, care a lucrat în Institutul de Cercetare a Ananasului din Havaii, unde s-a ocupat cu extragerea conţinutului de enzime din ananas i utilizarea industrială a acestuia.

 

Efectele principale:

 

antibacterian

antiviral

antiparazitar

calmant

imunomodulator (creşterea imunităţii)

antiinflamator

antitumoral

reduce colesterolul

reduce tensiunea arterială

 

Ştiaţi că:

  • Uniunea Europeană, prin Hotărârea nr.2003/426/EC(5 iunie 2003) a autorizat pentru prima dată valorificarea fructului Noni sub formă de suc?
  • numai pe teritoriul Insulei Samoa au fost cultivate 3800 de tone în anul 2005?

 

Suc de fructe Morinzhi

 

Morinzhi_14

 

DXN Morinzhi este produs din fructul de Noni (Morinda citrifolia) şi hibiscus sudanez (Hibiscus sabdariffa).

Este prelucrat sub control strict pentru a-și păstra toate ingredientele valoroase. Bucuraţi-vă împreună cu familia de efectele valoroase ale sucului Morinzhi!

 

Ingrediente:

 

Suc de Morinda citrifolia, suc natural de fructe.

 

Recomandări de utilizare:

 

Adăugaţi 2 linguri (30 ml) Morinzhi la 200 ml apă caldă sau rece.

 

Nu conţine conservanţi, coloranţi artificiali, potenţiatori de gust şi aromă, aditivi, ingrediente de origine animală şi cereale.

 

Volum net: 285 ml

 

Ştiaţi că:

 

  • O doză (30 ml) de suc natural de fructe Noni, conform literaturii de specialitate, conţine în medie 6 mg Vitamina C?
  • Prin adăugarea a câtorva picături de Morinzhi puteţi prepara cocteiluri tropicale (fără alcool) cu gust mai exotic?
  • Hibiscusul sudanez care se găseşte şi în Morinzhi, este utilizat ca ingredient în ceaiurile cu efect de purificare şi regenerare a organismului, pentru asigurarea consumului zilnic de lichide (respectiv vitamine şi minerale) necesare pentru purificarea, regenerarea organismului şi tratarea bolilor respiratorii?

 

Comandați suc de fructe Noni din Magazinul nostru online!

 

 

DXN Facebook Share Distribuie pe Facebook

oct

14

Ceaiul Spica DXN

14. octombrie 2016 vineri

 

spica

 

Ceaiul Spica DXN este produs pe baza unei reţete chinezeşti, din cinci plante medicinale: busuioc de câmp, coji de mandarină cu gust exotic, frunze de mentă revigorante, rădăcină dulce şi extract de Ganoderma.

Poate fi consumat atât cald cât şi rece, fiind o băutură revigorantă cu gust exotic.


Ingrediente:

 

Busuioc de câmp (Spica Prunellae), coji de mandarină (Pericarpium Citri reticulatae) mentă de câmp (Herba Menthae), rădăcină dulce (Radix Glicyrrhizae), extract de Ganoderma (Ganoderma lucidum).


Nu conţine conservanţi, coloranţi artificiali, potenţiatori de gust şi aromă, adaosuri de gust și aromă, aditivi, ingrediente de origine animală şi cereale.


Cantitate netă: 20 plicuri x 5 g

 

Ştiaţi că:

  • În Asia Ceaiul Spica nu se prepară prin infuzie ci este pus în apa clocotită şi fiert timp de câteva minute? După părerea medicilor chinezi „supa medicală" (în limba chineză: yao-tang) conţine mai multesubstanţe active decât cel preparat prin infuzie.

  • Medicii chinezi recomandă consumul ceaiului (medicinal) fără condimentare?


Încercaţi Ceaiul Spica în forma originală, fără condimente!


  • Conform unor surse chineze menirea acestui amestec este de eliminare a căldurii acumulate în organism?

 

Busuiocul de câmp

(Prunella vulgaris)

 

busuioc

 

Busuiocul de câmp este o plantă târâtoare, care creşte pe fâneţe, păşuni, terenuri arabile, care este folosit pe scară largă în medicina tradiţională chineză, iar în fitoterapia europeană este aproape necunoscut.

Figurează şi în farmacopeea vestită a lui Li Shizhen, în Bencao gangmu (1578).


Principalele substanţe nutritive:

 

Triterpene-saponine, steroli (ex. ecdizoni), flavonoizi, tanini, oligozaharide.


Efecte principale:

 

Este folosit, în primul rând pentru prevenirea bolilor infecţioase, în tratarea infecţiilor şi inflamaţiilor căilor bucale (inflamaţia gingiei), în tratamentul adjuvant în cazul bolilor tumorale (în baza efectului de imunomodulator), în tratarea inflamaţiilor cutanate şi pentru spălarea inflamaţiilor în jurul ochilor.


Doza zilnică recomandată: 6-15 g

 

Mandarina

(Citrus reticulata)

 

mandarina

 

Diferitele soiuri de citrice sunt cultivate pentru fructele lor. Multe soiuri de citrice sunt denumite mandarină (ex. Citrus reticulata, Citrus tangerine, Citrus clementina etc.), dar Farmacopeea europeană produce uleiul esenţial din fructul proaspăt al Citrusului reticulata, prin presare la rece.


Mandarina este originară din China de Sud şi Filipine, aici se găseşte şi ca floră spontană, de aici s-a răspândit în ţările sudice ale Europei începând din secolul XVIII. (Italia, Grecia, Spania, etc.), pe continentul America şi în unele ţări ale Americii de Nord, unde este cultivată pe plantaţii mari.


Principalele substanţe active:

 

Valoarea nutritivă a citricelor constă în principal în fibre, vitamine (în primul rând în vitamina C, cu efect antioxidant, anticarcinogen şi antistres), acid galic, minerale şi flavonoizi.

În coaja fructelor se găsesc uleiuri esenţiale în procent de 0,2-0,5%, (65,0-75,0% limonen şi 16,0-22,0% gama terpinen), substanţe amare, flavonoizi, cumarini (aceşti ultimi compuşi lipsesc din uleiurile produse prin distilare cu apă, prezenţa acestora este caracteristică uleiurilor presate la rece).


Efectele principale (coaja fructului):

 

În medicina chineză tradiţională în locul fructului şi uleiului esenţial se foloseşte mai mult coaja mandarinelor.

Denumirea cojii verzi, necoapte este qing-pi, cea galbenă, deja coaptă se numeşte chen-pi. Prima se foloseşte mai mult pentru protecţia ficatului, iar cea de a doua pentru protecţia splinei şi ca laxativ (în Ceaiul Spica se găseşte coaja mandarinei coapte). Pe lângă efectele de mai sus sunt cunoscute şi efectele

de stimulare a digestiei, antiinflamator şi expectorant.


Doza zilnică recomandată:

3-9 coji de fructe.


Menta de câmp

(Mentha arvensis)

 

menta

 

Menta de câmp creşte în flora spontană din ţara noastră, în China şi Japonia, iar în Canada trăieşte o altă variantă a acestei specii. În zona temperat continentală se cultivă în cantităţi mari, fiind o plantă medicinală folosită în primul rând pentru producerea uleiurilor esenţiale şi a mentolului. Are o înălţime medie de 20-40 cm (mai rar 80 de cm), iar ca aspect seamănă cu celelalte soiuri de mentă, are flori de culoare violet, preferă mai mult zonele umede.


Primele referiri din China s-au făcut în secolul V. de către Lei Xiao în opera sa: Leigong baozhilun, adică Cugetările lui moş Lei despre prepararea plantelor medicinale.


Principalele substanţe nutritive:

 

1-3% uleiuri volatile (cca. 80% mentol, mentonă, acetat de mentil), precum şi substanțe tanante şi flavonoizi.

 

Efectele principale:

antimicrobian

antispasmodic

laxativ

antiinflamator

anestezic local


 În medicina populară folosirea ei este identică cu cea a mentei piperate, deoarece separarea diferitelor specii nu s-a reuşit întotdeauna.


În terapia de astăzi este utilizată în produsele alimentare şi sub formă de medicamente galenice (tablete, picături) pentru tratamentul unor boli: tulburări digestive, sindromul de intestin iritabil, bolile vezicii biliare.

Pentru uz extern: unguente pentru uşurarea respiraţiei, pentru calmarea durerilor reumatice, a durerilor de cap, ca şi componente ale preparatelor pentru fricţiuni şi împachetări, precum şi preparatele utile pentru tratarea bolilor dentare şi ale cavităţii bucale. Se mai foloseşte pentru inhalaţii în cazul răcelilor şi a bolilor respiratorii.


Lemn dulce chinezesc

(Glycyrrhiza uralensis)

 

lemndulce

 

Lemnul dulce chinezesc este o rădăcină dulce cunoscută şi în ţara noastră, fiind înrudită cu lemnul dulce din Asia.

 

În China şi Japonia creşte şi în flora spontană. În Mongolia Interioară este cultivat în cantități mari, este o plantă erbacee. În medicina tradiţională chineză sunt folosite rizomul şi crenguţele de 20-22 cm lungime şi 1-1,5 cm grosime.

 

Importanţa acestei plante este subliniată şi de faptul că aceasta se regăseşte atât în Farmacopeea chineză editată în anul 2000, cât şi în Farmacopeea japoneză, ediţia XV.


Principalele substanţe nutritive:

 

Saponine triterpenice (cea mai importantă este glicirizina cu un gust dulce, pe lângă aceasta se mai găsesc acid licviricin, glabrolid, derivate din acid gliciretinic, uralsaponină A şi B) flavonoizi şi polizaharide (dintre acestea unele având şi efect imunomodulator).


Efectele principale:

 

antiinflamator

inhibator al formării ulcerelor, ajutând la vindecarea acestora

expectorant

imunostimulator antiviral (faţă de viruşii Herpes simplex şi Herpes zooster)


Doza zilnică recomandată: 5-15 g. rizomi şi crenguţe sau 200-800 mg glicirizină, respectiv cantitatea de extract echivalent cu acestea (WHOmonografie).


Atenţie!

 

În cazul bolilor de ciroză hepatică, tensiune arterială crescută şi boli renale grave, precum şi în cazul gravidelor este contraindicată folosirea.

În cazul extractului de rădăcină dulce fără glicirizină nu au fost sesizate efecte secundare. Conform dozelor recomandate de monografia WHO, drogurile sau preparatele similare nu pot fi folosite mai mult de 4-6 săptămâni.

 

 

Comandați Ceai Spica din Magazinul nostru online!

 

 

 

DXN Facebook Share Distribuie pe Facebook

Solutionarea Alternativa a Litigiilor Solutionarea Online a Litigiilor
© Copyright DXN Europe 2009.