Abonare la newsletter
Te vom contacta!
oct
18
18. octombrie 2016 marţi
Noni este un fruct bine cunoscut şi recunoscut în Asia de Sud-Est şi în ţările din zona Oceanului Pacific și este folosit atât în scopuri alimentare, medicale, cât şi pentru păstrarea sănătăţii.
În Havaii din scoarţa şi rădăcina copacului Noni au obţinut vopsea galbenă, și roșie care era folosită ca şi colorant.
Fructele necoapte Noni au servit ca sursă de aliment în timpul foametei.
Fructele necoapte Noni amestecate cu sare s-au aplicat pe răni sau pe fracturile osoase, iar fructele coapte au fost folosite pe julituri, abcese şi răni.
Sucul fructului a fost folosit ca insecticid şi pentru eliminarea păduchilor din păr.
Noni a fost folosit în Havaii, în India, Malaysia şi Indochina istorică.
Principalele substanţe nutritive:
Proxeronină şi xeronină (alcaloid), scopoletină, damnacantal, asperulozida şi diferite antrachinone.
Descoperirea xeroninei se leagă de numele Dr. Ralph Heinicke, care a lucrat în Institutul de Cercetare a Ananasului din Havaii, unde s-a ocupat cu extragerea conţinutului de enzime din ananas i utilizarea industrială a acestuia.
Efectele principale:
antibacterian
antiviral
antiparazitar
calmant
imunomodulator (creşterea imunităţii)
antiinflamator
antitumoral
reduce colesterolul
reduce tensiunea arterială
Ştiaţi că:
Suc de fructe Morinzhi
DXN Morinzhi este produs din fructul de Noni (Morinda citrifolia) şi hibiscus sudanez (Hibiscus sabdariffa).
Este prelucrat sub control strict pentru a-și păstra toate ingredientele valoroase. Bucuraţi-vă împreună cu familia de efectele valoroase ale sucului Morinzhi!
Ingrediente:
Suc de Morinda citrifolia, suc natural de fructe.
Recomandări de utilizare:
Adăugaţi 2 linguri (30 ml) Morinzhi la 200 ml apă caldă sau rece.
Nu conţine conservanţi, coloranţi artificiali, potenţiatori de gust şi aromă, aditivi, ingrediente de origine animală şi cereale.
Volum net: 285 ml
Ştiaţi că:
Comandați suc de fructe Noni din Magazinul nostru online!
oct
14
14. octombrie 2016 vineri
Ceaiul Spica DXN este produs pe baza unei reţete chinezeşti, din cinci plante medicinale: busuioc de câmp, coji de mandarină cu gust exotic, frunze de mentă revigorante, rădăcină dulce şi extract de Ganoderma.
Poate fi consumat atât cald cât şi rece, fiind o băutură revigorantă cu gust exotic.
Ingrediente:
Busuioc de câmp (Spica Prunellae), coji de mandarină (Pericarpium Citri reticulatae) mentă de câmp (Herba Menthae), rădăcină dulce (Radix Glicyrrhizae), extract de Ganoderma (Ganoderma lucidum).
Nu conţine conservanţi, coloranţi artificiali, potenţiatori de gust şi aromă, adaosuri de gust și aromă, aditivi, ingrediente de origine animală şi cereale.
Cantitate netă: 20 plicuri x 5 g
Ştiaţi că:
Încercaţi Ceaiul Spica în forma originală, fără condimente!
Busuiocul de câmp
(Prunella vulgaris)
Busuiocul de câmp este o plantă târâtoare, care creşte pe fâneţe, păşuni, terenuri arabile, care este folosit pe scară largă în medicina tradiţională chineză, iar în fitoterapia europeană este aproape necunoscut.
Figurează şi în farmacopeea vestită a lui Li Shizhen, în Bencao gangmu (1578).
Principalele substanţe nutritive:
Triterpene-saponine, steroli (ex. ecdizoni), flavonoizi, tanini, oligozaharide.
Efecte principale:
Este folosit, în primul rând pentru prevenirea bolilor infecţioase, în tratarea infecţiilor şi inflamaţiilor căilor bucale (inflamaţia gingiei), în tratamentul adjuvant în cazul bolilor tumorale (în baza efectului de imunomodulator), în tratarea inflamaţiilor cutanate şi pentru spălarea inflamaţiilor în jurul ochilor.
Doza zilnică recomandată: 6-15 g
Mandarina
(Citrus reticulata)
Diferitele soiuri de citrice sunt cultivate pentru fructele lor. Multe soiuri de citrice sunt denumite mandarină (ex. Citrus reticulata, Citrus tangerine, Citrus clementina etc.), dar Farmacopeea europeană produce uleiul esenţial din fructul proaspăt al Citrusului reticulata, prin presare la rece.
Mandarina este originară din China de Sud şi Filipine, aici se găseşte şi ca floră spontană, de aici s-a răspândit în ţările sudice ale Europei începând din secolul XVIII. (Italia, Grecia, Spania, etc.), pe continentul America şi în unele ţări ale Americii de Nord, unde este cultivată pe plantaţii mari.
Principalele substanţe active:
Valoarea nutritivă a citricelor constă în principal în fibre, vitamine (în primul rând în vitamina C, cu efect antioxidant, anticarcinogen şi antistres), acid galic, minerale şi flavonoizi.
În coaja fructelor se găsesc uleiuri esenţiale în procent de 0,2-0,5%, (65,0-75,0% limonen şi 16,0-22,0% gama terpinen), substanţe amare, flavonoizi, cumarini (aceşti ultimi compuşi lipsesc din uleiurile produse prin distilare cu apă, prezenţa acestora este caracteristică uleiurilor presate la rece).
Efectele principale (coaja fructului):
În medicina chineză tradiţională în locul fructului şi uleiului esenţial se foloseşte mai mult coaja mandarinelor.
Denumirea cojii verzi, necoapte este qing-pi, cea galbenă, deja coaptă se numeşte chen-pi. Prima se foloseşte mai mult pentru protecţia ficatului, iar cea de a doua pentru protecţia splinei şi ca laxativ (în Ceaiul Spica se găseşte coaja mandarinei coapte). Pe lângă efectele de mai sus sunt cunoscute şi efectele
de stimulare a digestiei, antiinflamator şi expectorant.
Doza zilnică recomandată:
3-9 coji de fructe.
Menta de câmp
(Mentha arvensis)
Menta de câmp creşte în flora spontană din ţara noastră, în China şi Japonia, iar în Canada trăieşte o altă variantă a acestei specii. În zona temperat continentală se cultivă în cantităţi mari, fiind o plantă medicinală folosită în primul rând pentru producerea uleiurilor esenţiale şi a mentolului. Are o înălţime medie de 20-40 cm (mai rar 80 de cm), iar ca aspect seamănă cu celelalte soiuri de mentă, are flori de culoare violet, preferă mai mult zonele umede.
Primele referiri din China s-au făcut în secolul V. de către Lei Xiao în opera sa: Leigong baozhilun, adică Cugetările lui moş Lei despre prepararea plantelor medicinale.
Principalele substanţe nutritive:
1-3% uleiuri volatile (cca. 80% mentol, mentonă, acetat de mentil), precum şi substanțe tanante şi flavonoizi.
Efectele principale:
antimicrobian
antispasmodic
laxativ
antiinflamator
anestezic local
În medicina populară folosirea ei este identică cu cea a mentei piperate, deoarece separarea diferitelor specii nu s-a reuşit întotdeauna.
În terapia de astăzi este utilizată în produsele alimentare şi sub formă de medicamente galenice (tablete, picături) pentru tratamentul unor boli: tulburări digestive, sindromul de intestin iritabil, bolile vezicii biliare.
Pentru uz extern: unguente pentru uşurarea respiraţiei, pentru calmarea durerilor reumatice, a durerilor de cap, ca şi componente ale preparatelor pentru fricţiuni şi împachetări, precum şi preparatele utile pentru tratarea bolilor dentare şi ale cavităţii bucale. Se mai foloseşte pentru inhalaţii în cazul răcelilor şi a bolilor respiratorii.
Lemn dulce chinezesc
(Glycyrrhiza uralensis)
Lemnul dulce chinezesc este o rădăcină dulce cunoscută şi în ţara noastră, fiind înrudită cu lemnul dulce din Asia.
În China şi Japonia creşte şi în flora spontană. În Mongolia Interioară este cultivat în cantități mari, este o plantă erbacee. În medicina tradiţională chineză sunt folosite rizomul şi crenguţele de 20-22 cm lungime şi 1-1,5 cm grosime.
Importanţa acestei plante este subliniată şi de faptul că aceasta se regăseşte atât în Farmacopeea chineză editată în anul 2000, cât şi în Farmacopeea japoneză, ediţia XV.
Principalele substanţe nutritive:
Saponine triterpenice (cea mai importantă este glicirizina cu un gust dulce, pe lângă aceasta se mai găsesc acid licviricin, glabrolid, derivate din acid gliciretinic, uralsaponină A şi B) flavonoizi şi polizaharide (dintre acestea unele având şi efect imunomodulator).
Efectele principale:
antiinflamator
inhibator al formării ulcerelor, ajutând la vindecarea acestora
expectorant
imunostimulator antiviral (faţă de viruşii Herpes simplex şi Herpes zooster)
Doza zilnică recomandată: 5-15 g. rizomi şi crenguţe sau 200-800 mg glicirizină, respectiv cantitatea de extract echivalent cu acestea (WHOmonografie).
Atenţie!
În cazul bolilor de ciroză hepatică, tensiune arterială crescută şi boli renale grave, precum şi în cazul gravidelor este contraindicată folosirea.
În cazul extractului de rădăcină dulce fără glicirizină nu au fost sesizate efecte secundare. Conform dozelor recomandate de monografia WHO, drogurile sau preparatele similare nu pot fi folosite mai mult de 4-6 săptămâni.
Comandați Ceai Spica din Magazinul nostru online!
oct
13
13. octombrie 2016 joi
Ceaiul
Prezenţa în flora spontană a strămoşului arbustului de ceai, cunoscut de cca. 5000 de ani este cultivat până în prezent în teritoriile Chinei, Indiei de Nord-Est (Assam), Burmei şi în zonele muntoase ale Thailandei.
Arbustul crescut în flora spontană poate atinge înălţimea de 10 m, în schimb cel cultivat ajunge la aproximativ 6 m, fiind un arbust veşnic verde.
Ca şi în cazul oricăror alte plante care trăiesc în condiţii climatice deosebite şi ceaiul are diferite soiuri. Ceaiul chinezesc care suportă îngheţurile slabe (are frunze mai lungi şi înguste), iar varianta indiană sensibilă la ger (are frunze mai mari şi ovale). În prezent sunt cunoscute peste 3000 de feluri de ceai!
Ceaiurile se consumă în stare de fermentație diferită.
Conţinutul de substanţe active al ceaiurilor fermentate este diferit!
Principalele substanţe active:
Polifenoli de ceai (EGCG, ECG, etc.), derivate - purină respectiv metilxantin (ex. cofeină, teofilină), compuşi flavonoizi (teaflavin, teaflavin - 3 -galat, teaflavin -3`- galat, etc.)
Efectele principale:
Stimulator al sistemului nervos central, diuretic, previne mutațiile, antioxidant, antimicrobian, reduce riscul de formare a tumorilor, inhibă formarea plăcilor în artere, previne cariile dentare.
Ştiaţi că:
Ceai Reishi Gano
Ceaiul Reishi Gano DXN conţine ceai de cea mai bună calitate şi extract de Ganoderma. Nu conţine
conservanţi, coloranţi artificiali şi arome. Caracteristica gustului se datorează ingredientelor naturale.
Învioraţi-vă cu o ceaşcă de ceai!
Ingrediente:
Ceai negru (Camellia sinensis), extract de Ganoderma.
Nu conţine coloranţi artificiali, adaosuri de gust şi aromă, aditivi, componente de origine animală şi cereale.
Cantitate netă: 20 plicuri x 2 g
Ştiaţi că:
Comandați ceai Reishi Gano din magazinul nostru online!
oct
12
12. octombrie 2016 miercuri
Grâul este unul dintre cele mai importante plante alimentare - cereală folosită în panificaţie.
Este original din Caucaz, Asia Mică şi Mijlocie şi a luat naştere din mai multe specii autohtone.
Grâul este o plantă erbacee anuală sau bianuală din familia gramineelor.
Se cultivă în toată lumea, mai ales în ţările cu climă temperată. Sunt cunoscute mai multe specii folosite în industria de panificaţie, de exemplu grâul alac (T.spelta) şi grâul durum (T.durum)
Principalele substanţe active:
În bobul de grâu sunt 10 % acizi grași, al cărui component principal este acidul gras trigliceridic, acidul linoleic (cca.50 %), precum şi acidul palmitic, stearic, acidul oleic şi linolenic.
Alte substanţe active valoroase sunt tocoferoli (Vitamina E: 0,3-0,5 %), tocotrienoli, steroli (ex. β- sitosteroli, campesteroli) şi esterii acestora.
Extractul de malţ
Malţul poate fi produs din oricare (grâu, orz, ovăz, etc.) cereale prin germinare.
În timpul germinării rezultă o enzimă (diastază), care este capabilă să transforme în maltoză şi dextrină amidonul din boabele de cereale. Cea mai frecventă resursă de malţ este orzul (Hordeum vulgare).
Ştiaţi că:
Spirulina este un aliment cunoscut în cercuri tot mai largi ca regim alimentar echilibrat. Datorită conţinutului bogat de fibre este recomandată de toţi specialiştii în dietetică.
Cerealele cu Spirulină DXN sunt preparate din cereale şi spirulină, astfel introducându-se un nou produs în domeniul alimentaţiei.
Ingrediente:
Grâu, cremă pudră pentru cafea, extract de malţ, praf de Spirulină, aromă: vanilin.
Datorită conţinutului de grâu şi malţ conţine gluten! Conține zahăr.
Nu conţine coloranţi artificiali şi conservanţi.
Cantitate netă: 30 plicuri x 30 g
Ştiaţi că:
oct
11
11. octombrie 2016 marţi
Soia este cultivată din cele mai vechi timpuri.
Ţara de baştină a strămoşului culturii de soia, Glycine soya, cunoscută azi, este Asia de Sud-Est şi Mandjuria.
Principalele substanţe active ale bobului de soia:
glucide (20-25 %), proteine (35-40%), lipide (15-18 % acizi grași în special acid linoleic, acid oleic; 2-3 % , lecitină) şi diferiţi izoflavoni.
Lecitina de soia are efect de reducere a nivelului colesterolului şi împreună cu alte fosfolipide este protector hepatic.
Izoflavonii din soia sunt compuşi antioxidanţi, care inhibă formarea plăcilor în artere; reduce riscul formării tumorilor şi este fitoestrogen.
Acizii graşi îngrijesc epiderma, reduc uscăciunea pielii şi calmează iritaţiile acesteia.
Laptele de soia are efect de menţinere a hidratării şi flexibilităţii pielii, fiind totodată un mijloc de „înlocuire a laptelui" pentru cei care sunt sensibili la laptele de origine animală.
În Asia din soia se prepară diferite alimente, de exemplu tofu şi laptele de soia, precum şi diferitele produse fermentate. Izolatul proteic de soia (proteină din soia) conţine numai proteină pură, fiind consumată de majoritatea sportivilor.
Acizii graşi Omega 3 şi Omega 6
Acizii graşi sunt acizi saturaţi sau nesaturaţi, conţin 6-30 atomi de carbon, au catena carbonică liniară, în majoritatea cazurilor conţin atomi de carbon cu număr par.
Acizii graşi Omega 3 (acid alfa-linolenic, acid docosahexaenoic, EPA)
Uleiurile bogate în acid alfa-linolenic sunt uleiurile din seminţe de cânepă, seminţe de in şi uleiul din semințele de coacăze negre. EPA se găseşte mai mult în uleiul de peşte.
Acizii graşi Omega 6 (acid linoleic, acid gama-linoleic, acid arahidonic)
Uleiurile bogate în acid linoleic sunt de exemplu uleiurile din semințe de in, arahide,
seminţe de struguri, germeni de grâu, semințe de cânepă, floarea soarelui, seminţe de susan, în care pot fi prezente chiar şi în cantităţi mai mari de 40 %.
Uleiurile bogate în acid gama-linolenic sunt uleiurile din luminița nopții, limba mielului, din semințele de coacăze negre sau seminţele de cânepă.
Proporţia optimă a acizilor Omega 3 şi Omega 6 este de 1:3-5, dar în alimentaţie consumăm mult mai mulţi acizi graşi Omega 6.
Pentru prevenirea bolilor de inimă şi a bolilor cardiovasculare este indicat să consumăm mai multe suplimente alimentare care conţin acizi graşi Omega 3 (ex. ulei de peşte).
NutriZhi, praf instant cu soia
DXN NutriZhi conţine praf instant de soia, extract de malţ, lapte praf vegetal, zahăr, praf de Ganoderma
miceliu, acizi graşi Omega 3 și Omega 6, precum și lecitină.
Punând amestecul într-o ceaşcă cu apă fierbinte se obţine o băutură cu un conţinut ridicat de proteine.
Ingrediente:
Praf instant de soia, extract de malţ, cremă pudră pentru cafea, zahăr din trestie de zahăr, Ganoderma lucidium (miceliu), acizi graşi Omega 3 şi Omega 6, lecitină.
Nu conține coloranți artificiali și conservanți.
Cantitate netă: 20 plicuri x 30 g
IMPORTANT: consumul - în doze mari - a izoflavonilor de soia cu efect fitoestrogen, mai ales în adolescenţă şi copilărie, precum şi în cazul persoanelor suferinde de tumori, dependente de estrogeni poate fi riscant!
Ştiaţi că:
Comandați NutriZhi din magazinul nostru online!