Acest website foloseşte cookie-uri. Mai multe informaţii.
  • ganoderma ganoderma-text ÎN CHINA ESTE CONSIDERATĂ
    DE MII DE ANI CA O PLANTĂ
    MEDICINALĂ EXTREM DE EFICIENTĂ.
    PLANTĂ MEDICINALĂ, CARE NU
    ARE EFECTE SECUNDARE NICI CHIAR
    DUPĂ UN CONSUM ÎNDELUNGAT.
    ÎMBUNĂTĂŢEŞTE STAREA GENERALĂ
    ŞI CAPACITATEA DE AUTOVINDECARE
    A ORGANISMULUI.
  • ganoderma MODELUL "ONE DRAGON" ÎNTREGUL PROCES

    DE LA PRODUCŢIE PÂNĂ LA VALORIFICARE

    ESTE CONTROLAT DE COMPANIE.
  • ganoderma REALIZEAZĂ-ŢI
    VISELE TALE CU DXN!
    INSISTĂ PENTRU SĂNĂTATEA TA! FII INDEPENDENT

    DIN PUNCT DE VEDERE MATERIAL!
    TRĂIEŞTE LA UN NIVEL DE TRAI MAI RIDICAT! REALIZEAZĂ-TE PE TINE ÎNSUŢI!
video ALĂTURAŢI-VĂ
ACUM!
2016 octombrie
Lu Ma Mi Jo Vi Sb Du

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

 

 

Abonare la newsletter

Prenume:

E-mail:

Prezentarea produselor
Oportunitate de afacere

şi introduceţi textul din imagine!

captcha
Solicit text nou!

Te vom contacta!

Dacă doreşti să vorbeşti cu mine personal sau cu colegii mei despre această afacere, te rog completează câmpurile de mai jos:
Numele tău:

 

Please enter your country code next to your phone number!

numărul tău de telefon:

 

adresa ta de Skype:

 

sau adresa ta de email:

 

şi introduceţi textul din imagine!

captcha
Solicit text nou!

 

oct

14

Ceaiul Spica DXN

14. octombrie 2016 vineri

 

spica

 

Ceaiul Spica DXN este produs pe baza unei reţete chinezeşti, din cinci plante medicinale: busuioc de câmp, coji de mandarină cu gust exotic, frunze de mentă revigorante, rădăcină dulce şi extract de Ganoderma.

Poate fi consumat atât cald cât şi rece, fiind o băutură revigorantă cu gust exotic.


Ingrediente:

 

Busuioc de câmp (Spica Prunellae), coji de mandarină (Pericarpium Citri reticulatae) mentă de câmp (Herba Menthae), rădăcină dulce (Radix Glicyrrhizae), extract de Ganoderma (Ganoderma lucidum).


Nu conţine conservanţi, coloranţi artificiali, potenţiatori de gust şi aromă, adaosuri de gust și aromă, aditivi, ingrediente de origine animală şi cereale.


Cantitate netă: 20 plicuri x 5 g

 

Ştiaţi că:

  • În Asia Ceaiul Spica nu se prepară prin infuzie ci este pus în apa clocotită şi fiert timp de câteva minute? După părerea medicilor chinezi „supa medicală" (în limba chineză: yao-tang) conţine mai multesubstanţe active decât cel preparat prin infuzie.

  • Medicii chinezi recomandă consumul ceaiului (medicinal) fără condimentare?


Încercaţi Ceaiul Spica în forma originală, fără condimente!


  • Conform unor surse chineze menirea acestui amestec este de eliminare a căldurii acumulate în organism?

 

Busuiocul de câmp

(Prunella vulgaris)

 

busuioc

 

Busuiocul de câmp este o plantă târâtoare, care creşte pe fâneţe, păşuni, terenuri arabile, care este folosit pe scară largă în medicina tradiţională chineză, iar în fitoterapia europeană este aproape necunoscut.

Figurează şi în farmacopeea vestită a lui Li Shizhen, în Bencao gangmu (1578).


Principalele substanţe nutritive:

 

Triterpene-saponine, steroli (ex. ecdizoni), flavonoizi, tanini, oligozaharide.


Efecte principale:

 

Este folosit, în primul rând pentru prevenirea bolilor infecţioase, în tratarea infecţiilor şi inflamaţiilor căilor bucale (inflamaţia gingiei), în tratamentul adjuvant în cazul bolilor tumorale (în baza efectului de imunomodulator), în tratarea inflamaţiilor cutanate şi pentru spălarea inflamaţiilor în jurul ochilor.


Doza zilnică recomandată: 6-15 g

 

Mandarina

(Citrus reticulata)

 

mandarina

 

Diferitele soiuri de citrice sunt cultivate pentru fructele lor. Multe soiuri de citrice sunt denumite mandarină (ex. Citrus reticulata, Citrus tangerine, Citrus clementina etc.), dar Farmacopeea europeană produce uleiul esenţial din fructul proaspăt al Citrusului reticulata, prin presare la rece.


Mandarina este originară din China de Sud şi Filipine, aici se găseşte şi ca floră spontană, de aici s-a răspândit în ţările sudice ale Europei începând din secolul XVIII. (Italia, Grecia, Spania, etc.), pe continentul America şi în unele ţări ale Americii de Nord, unde este cultivată pe plantaţii mari.


Principalele substanţe active:

 

Valoarea nutritivă a citricelor constă în principal în fibre, vitamine (în primul rând în vitamina C, cu efect antioxidant, anticarcinogen şi antistres), acid galic, minerale şi flavonoizi.

În coaja fructelor se găsesc uleiuri esenţiale în procent de 0,2-0,5%, (65,0-75,0% limonen şi 16,0-22,0% gama terpinen), substanţe amare, flavonoizi, cumarini (aceşti ultimi compuşi lipsesc din uleiurile produse prin distilare cu apă, prezenţa acestora este caracteristică uleiurilor presate la rece).


Efectele principale (coaja fructului):

 

În medicina chineză tradiţională în locul fructului şi uleiului esenţial se foloseşte mai mult coaja mandarinelor.

Denumirea cojii verzi, necoapte este qing-pi, cea galbenă, deja coaptă se numeşte chen-pi. Prima se foloseşte mai mult pentru protecţia ficatului, iar cea de a doua pentru protecţia splinei şi ca laxativ (în Ceaiul Spica se găseşte coaja mandarinei coapte). Pe lângă efectele de mai sus sunt cunoscute şi efectele

de stimulare a digestiei, antiinflamator şi expectorant.


Doza zilnică recomandată:

3-9 coji de fructe.


Menta de câmp

(Mentha arvensis)

 

menta

 

Menta de câmp creşte în flora spontană din ţara noastră, în China şi Japonia, iar în Canada trăieşte o altă variantă a acestei specii. În zona temperat continentală se cultivă în cantităţi mari, fiind o plantă medicinală folosită în primul rând pentru producerea uleiurilor esenţiale şi a mentolului. Are o înălţime medie de 20-40 cm (mai rar 80 de cm), iar ca aspect seamănă cu celelalte soiuri de mentă, are flori de culoare violet, preferă mai mult zonele umede.


Primele referiri din China s-au făcut în secolul V. de către Lei Xiao în opera sa: Leigong baozhilun, adică Cugetările lui moş Lei despre prepararea plantelor medicinale.


Principalele substanţe nutritive:

 

1-3% uleiuri volatile (cca. 80% mentol, mentonă, acetat de mentil), precum şi substanțe tanante şi flavonoizi.

 

Efectele principale:

antimicrobian

antispasmodic

laxativ

antiinflamator

anestezic local


 În medicina populară folosirea ei este identică cu cea a mentei piperate, deoarece separarea diferitelor specii nu s-a reuşit întotdeauna.


În terapia de astăzi este utilizată în produsele alimentare şi sub formă de medicamente galenice (tablete, picături) pentru tratamentul unor boli: tulburări digestive, sindromul de intestin iritabil, bolile vezicii biliare.

Pentru uz extern: unguente pentru uşurarea respiraţiei, pentru calmarea durerilor reumatice, a durerilor de cap, ca şi componente ale preparatelor pentru fricţiuni şi împachetări, precum şi preparatele utile pentru tratarea bolilor dentare şi ale cavităţii bucale. Se mai foloseşte pentru inhalaţii în cazul răcelilor şi a bolilor respiratorii.


Lemn dulce chinezesc

(Glycyrrhiza uralensis)

 

lemndulce

 

Lemnul dulce chinezesc este o rădăcină dulce cunoscută şi în ţara noastră, fiind înrudită cu lemnul dulce din Asia.

 

În China şi Japonia creşte şi în flora spontană. În Mongolia Interioară este cultivat în cantități mari, este o plantă erbacee. În medicina tradiţională chineză sunt folosite rizomul şi crenguţele de 20-22 cm lungime şi 1-1,5 cm grosime.

 

Importanţa acestei plante este subliniată şi de faptul că aceasta se regăseşte atât în Farmacopeea chineză editată în anul 2000, cât şi în Farmacopeea japoneză, ediţia XV.


Principalele substanţe nutritive:

 

Saponine triterpenice (cea mai importantă este glicirizina cu un gust dulce, pe lângă aceasta se mai găsesc acid licviricin, glabrolid, derivate din acid gliciretinic, uralsaponină A şi B) flavonoizi şi polizaharide (dintre acestea unele având şi efect imunomodulator).


Efectele principale:

 

antiinflamator

inhibator al formării ulcerelor, ajutând la vindecarea acestora

expectorant

imunostimulator antiviral (faţă de viruşii Herpes simplex şi Herpes zooster)


Doza zilnică recomandată: 5-15 g. rizomi şi crenguţe sau 200-800 mg glicirizină, respectiv cantitatea de extract echivalent cu acestea (WHOmonografie).


Atenţie!

 

În cazul bolilor de ciroză hepatică, tensiune arterială crescută şi boli renale grave, precum şi în cazul gravidelor este contraindicată folosirea.

În cazul extractului de rădăcină dulce fără glicirizină nu au fost sesizate efecte secundare. Conform dozelor recomandate de monografia WHO, drogurile sau preparatele similare nu pot fi folosite mai mult de 4-6 săptămâni.

 

 

Comandați Ceai Spica din Magazinul nostru online!

 

 

 

DXN Facebook Share Distribuie pe Facebook

oct

13

Ceaiul Reishi Gano

13. octombrie 2016 joi

Ceaiul

 

 

ceai1

 

Prezenţa în flora spontană a strămoşului arbustului de ceai, cunoscut de cca. 5000 de ani este cultivat până în prezent în teritoriile Chinei, Indiei de Nord-Est (Assam), Burmei şi în zonele muntoase ale Thailandei.

 

Arbustul crescut în flora spontană poate atinge înălţimea de 10 m, în schimb cel cultivat ajunge la aproximativ 6 m, fiind un arbust veşnic verde.

 

Ca şi în cazul oricăror alte plante care trăiesc în condiţii climatice deosebite şi ceaiul are diferite soiuri. Ceaiul chinezesc care suportă îngheţurile slabe (are frunze mai lungi şi înguste), iar varianta indiană sensibilă la ger (are frunze mai mari şi ovale). În prezent sunt cunoscute peste 3000 de feluri de ceai!

 

Ceaiurile se consumă în stare de fermentație diferită.

Conţinutul de substanţe active al ceaiurilor fermentate este diferit!


Principalele substanţe active:

 

Polifenoli de ceai (EGCG, ECG, etc.), derivate - purină respectiv metilxantin (ex. cofeină, teofilină), compuşi flavonoizi (teaflavin, teaflavin - 3 -galat, teaflavin -3`- galat, etc.)


Efectele principale:

 

Stimulator al sistemului nervos central, diuretic, previne mutațiile, antioxidant, antimicrobian, reduce riscul de formare a tumorilor, inhibă formarea plăcilor în artere, previne cariile dentare.


Ştiaţi că:

  • cea mai consumată băutură din lume, după apă, este ceaiul?
  • cele mai comercializate ceaiuri din lume sunt: 76-78% ceai negru (2,1 milioane de tone), 20% ceai verde (0,9 milioane de tone) și 2% ceai oolong? [datele statistice al FAO 2010 nu conține datele despre comercialiazarea ceaiului alb.]

 

Ceai Reishi Gano

 

Reishi_Gano_Tea

 

Ceaiul Reishi Gano DXN conţine ceai de cea mai bună calitate şi extract de Ganoderma. Nu conţine

conservanţi, coloranţi artificiali şi arome. Caracteristica gustului se datorează ingredientelor naturale.

Învioraţi-vă cu o ceaşcă de ceai!


Ingrediente:

 

Ceai negru (Camellia sinensis), extract de Ganoderma.

Nu conţine coloranţi artificiali, adaosuri de gust şi aromă, aditivi, componente de origine animală şi cereale.


Cantitate netă: 20 plicuri x 2 g

 

Ştiaţi că:

  • Printre locuitorii ţărilor cu un consum mare de ceai (Japonia, China) este mai mică frecvenţa tumorilor (ex. Cancer de stomac, cancer de esofag), decât printre locuitorii ţărilor cu un consum mai redus de ceai?

 

Comandați ceai Reishi Gano din magazinul nostru online!

 

 

 

DXN Facebook Share Distribuie pe Facebook

oct

12

Grâul

12. octombrie 2016 miercuri



griu

 

Grâul este unul dintre cele mai importante plante alimentare - cereală folosită în panificaţie.

Este original din Caucaz, Asia Mică şi Mijlocie şi a luat naştere din mai multe specii autohtone.

Grâul este o plantă erbacee anuală sau bianuală din familia gramineelor.

Se cultivă în toată lumea, mai ales în ţările cu climă temperată. Sunt cunoscute mai multe specii folosite în industria de panificaţie, de exemplu grâul alac (T.spelta) şi grâul durum (T.durum)


Principalele substanţe active:

 

În bobul de grâu sunt 10 % acizi grași, al cărui component principal este acidul gras trigliceridic, acidul linoleic (cca.50 %), precum şi acidul palmitic, stearic, acidul oleic şi linolenic.

Alte substanţe active valoroase sunt tocoferoli (Vitamina E: 0,3-0,5 %), tocotrienoli, steroli (ex. β- sitosteroli, campesteroli) şi esterii acestora.


Extractul de malţ

 

Malţul poate fi produs din oricare (grâu, orz, ovăz, etc.) cereale prin germinare.

În timpul germinării rezultă o enzimă (diastază), care este capabilă să transforme în maltoză şi dextrină amidonul din boabele de cereale. Cea mai frecventă resursă de malţ este orzul (Hordeum vulgare).


Ştiaţi că:

 

  • valoarea energetică medie a 100 g de grâu (bob integral) este de 347 kcal, 14,4 g proteine, 1,8 g grăsimi, 66,2 g glucide?

  • valoarea energetică medie a 100 g fulgi de grâu este de 339 kcal, conținutul de proteine: 12,0 g, conținutul de grăsimi: 2,0 g, conținutul de glucide: 66,0 g?



Spirulina Cereal

 

spirulinacereal


Spirulina este un aliment cunoscut în cercuri tot mai largi ca regim alimentar echilibrat. Datorită conţinutului bogat de fibre este recomandată de toţi specialiştii în dietetică.

Cerealele cu Spirulină DXN sunt preparate din cereale şi spirulină, astfel introducându-se un nou produs în domeniul alimentaţiei.


Ingrediente:

 

Grâu, cremă pudră pentru cafea, extract de malţ, praf de Spirulină, aromă: vanilin.

Datorită conţinutului de grâu şi malţ conţine gluten! Conține zahăr.

Nu conţine coloranţi artificiali şi conservanţi.


Cantitate netă: 30 plicuri x 30 g

 

Ştiaţi că:

  • un plic de Cereale cu Spirulină conţine 20 g de grâu şi mai mult de 1g de praf de Spirulină?
  • un plic de Cereale cu Spirulină conţine în medie 8,3 g fibre, 659,6 mg natriu, 137,3 mg potasiu, 316,4 mg calciu şi 2,7 mg fier, dar nu conţine colesterol?
  • Cerealele cu Spirulină DXN se pot consuma amestecate într-o cană cu lapte, iaurt, chefir, suc de fructe sau într-o cană cu apă fierbinte (70 °C)?

 


 

DXN Facebook Share Distribuie pe Facebook

oct

11

Soia

11. octombrie 2016 marţi



soia

 

Soia este cultivată din cele mai vechi timpuri.

Ţara de baştină a strămoşului culturii de soia, Glycine soya, cunoscută azi, este Asia de Sud-Est şi Mandjuria.


Principalele substanţe active ale bobului de soia:

 

glucide (20-25 %), proteine (35-40%), lipide (15-18 % acizi grași în special acid linoleic, acid oleic; 2-3 % , lecitină) şi diferiţi izoflavoni.


Lecitina de soia are efect de reducere a nivelului colesterolului şi împreună cu alte fosfolipide este protector hepatic.

 

Izoflavonii din soia sunt compuşi antioxidanţi, care inhibă formarea plăcilor în artere; reduce riscul formării tumorilor şi este fitoestrogen.

 

Acizii graşi îngrijesc epiderma, reduc uscăciunea pielii şi calmează iritaţiile acesteia.

 

 Laptele de soia are efect de menţinere a hidratării şi flexibilităţii pielii, fiind totodată un mijloc de „înlocuire a laptelui" pentru cei care sunt sensibili la laptele de origine animală.


În Asia din soia se prepară diferite alimente, de exemplu tofu şi laptele de soia, precum şi diferitele produse fermentate. Izolatul proteic de soia (proteină din soia) conţine numai proteină pură, fiind consumată de majoritatea sportivilor.



Acizii graşi Omega 3 şi Omega 6

 

Acizii graşi sunt acizi saturaţi sau nesaturaţi, conţin 6-30 atomi de carbon, au catena carbonică liniară, în majoritatea cazurilor conţin atomi de carbon cu număr par.


Acizii graşi Omega 3 (acid alfa-linolenic, acid docosahexaenoic, EPA)

 

Uleiurile bogate în acid alfa-linolenic sunt uleiurile din seminţe de cânepă, seminţe de in şi uleiul din semințele de coacăze negre. EPA se găseşte mai mult în uleiul de peşte.


Acizii graşi Omega 6 (acid linoleic, acid gama-linoleic, acid arahidonic)

 

Uleiurile bogate în acid linoleic sunt de exemplu uleiurile din semințe de in, arahide,

seminţe de struguri, germeni de grâu, semințe de cânepă, floarea soarelui, seminţe de susan, în care pot fi prezente chiar şi în cantităţi mai mari de 40 %.


Uleiurile bogate în acid gama-linolenic sunt uleiurile din luminița nopții, limba mielului, din semințele de coacăze negre sau seminţele de cânepă.


Proporţia optimă a acizilor Omega 3 şi Omega 6 este de 1:3-5, dar în alimentaţie consumăm mult mai mulţi acizi graşi Omega 6.

 

 Pentru prevenirea bolilor de inimă şi a bolilor cardiovasculare este indicat să consumăm mai multe suplimente alimentare care conţin acizi graşi Omega 3 (ex. ulei de peşte).

 

NutriZhi, praf instant cu soia

 

nutrizhi

 

DXN NutriZhi conţine praf instant de soia, extract de malţ, lapte praf vegetal, zahăr, praf de Ganoderma

miceliu, acizi graşi Omega 3 și Omega 6, precum și lecitină.

Punând amestecul într-o ceaşcă cu apă fierbinte se obţine o băutură cu un conţinut ridicat de proteine.


Ingrediente:

 

Praf instant de soia, extract de malţ, cremă pudră pentru cafea, zahăr din trestie de zahăr, Ganoderma lucidium (miceliu), acizi graşi Omega 3 şi Omega 6, lecitină.


Nu conține coloranți artificiali și conservanți.


Cantitate netă: 20 plicuri x 30 g

 

IMPORTANT: consumul - în doze mari - a izoflavonilor de soia cu efect fitoestrogen, mai ales în adolescenţă şi copilărie, precum şi în cazul persoanelor suferinde de tumori, dependente de estrogeni poate fi riscant!

 

Ştiaţi că:

  • soia este cultivată încă din mileniul III. Î.Cr. pe teritoriul de azi al Chinei?
  • într-un plic de NutriZhi sunt 14 g praf de soia şi aproape 1 g de Ganoderma lucidum (miceliu)?
  • praful de soia şi lecitina din acest aliment sunt produse din seminţe nemodificate genetic?
  • NutriZhi nu conţine componente de provenienţă animală, astfel poate fi consumat şi de vegetarieni?

Comandați NutriZhi din magazinul nostru online!

 

DXN Facebook Share Distribuie pe Facebook

oct

10

Ginsengul coreean

10. octombrie 2016 luni

 

Panax_ginseng

 

Ginsengul este planta medicinală cea mai apreciată a continentului asiatic.

Ginsengul este o plantă erbacee, perenă, care creşte în munţii înalţi din partea nordică a Peninsulei Coreene.

Dintre ţările asiatice în Coreea de Sud este cultivat în cea mai mare cantitate.

În terapia chineză tradiţională se foloseşte rădăcina ginsengului, care în funcţie de modul de producţie poate fi roşu sau alb.


Principalele substanţe active:

 

2-3 % saponine triterpenice denumiteginsenozide

0,05 % uleiuri esenţiale ( cu conţinut de limonene, citral, etc.)

polizaharide (amidon, panaxani, ginsenani)

poliacetileni (falcarinol, panaxinol,

panaxadiol, panaxatriol)

peptidoglicani (panaxan A-U), etc.

 

Efectele benefice sunt:

  • are efect de reglare (normalizează funcţiile organismului, ajută la echilibrarea metabolismului: în cazul hiperfuncţiilor le reduce, iar în cazul hipofuncţiilor le creşte)

  • este adaptogen (nu este toxic, creşte rezistenţa organismului faţă de situaţii de stres, fie ele de origine fizică, chimică sau biologică)
  • tonifică, creşte potenţialul organismului
  • stimulează sistemul nervos central
  • are efecte pozitive asupra epuizării timpurii datorate suprasolicitărilor fizice şi psihice, îmbunătăţeşte memoria,
  • creşte rezistenţa organismului
  • crește sinteza RNS şi sinteza de proteine, intensifică în general procesele anabolitice
  • are efecte asupra vieţii sexuale, creşte producţia de spermă, creşte libidoul, ajută erecţia, dar nu creşte frecvenţa coitusului

 

Doza zilnică recomandată:

 

în caz de utilizare pe termen scurt: 0,5-2,0 g

în cazul utilizării pe termen lung: 0,4-0,8 g.


IMPORTANT: constatările de mai sus sunt valabile pentru planta medicinală ginseng nu pentru amestecul de cafea cu ginseng!!!


IMPORTANT: ginsengul este bine tolerat, rareori s-au semnalat efecte secundare.

 

Maca Vita Café conține Ginseng coreean. Puteți comanda această cafea din Magazinul nostru online!

 

 

DXN Facebook Share Distribuie pe Facebook

Solutionarea Alternativa a Litigiilor Solutionarea Online a Litigiilor
© Copyright DXN Europe 2009.