Abonare la newsletter
Te vom contacta!
oct
13
13. octombrie 2016 joi
Ceaiul
Prezenţa în flora spontană a strămoşului arbustului de ceai, cunoscut de cca. 5000 de ani este cultivat până în prezent în teritoriile Chinei, Indiei de Nord-Est (Assam), Burmei şi în zonele muntoase ale Thailandei.
Arbustul crescut în flora spontană poate atinge înălţimea de 10 m, în schimb cel cultivat ajunge la aproximativ 6 m, fiind un arbust veşnic verde.
Ca şi în cazul oricăror alte plante care trăiesc în condiţii climatice deosebite şi ceaiul are diferite soiuri. Ceaiul chinezesc care suportă îngheţurile slabe (are frunze mai lungi şi înguste), iar varianta indiană sensibilă la ger (are frunze mai mari şi ovale). În prezent sunt cunoscute peste 3000 de feluri de ceai!
Ceaiurile se consumă în stare de fermentație diferită.
Conţinutul de substanţe active al ceaiurilor fermentate este diferit!
Principalele substanţe active:
Polifenoli de ceai (EGCG, ECG, etc.), derivate - purină respectiv metilxantin (ex. cofeină, teofilină), compuşi flavonoizi (teaflavin, teaflavin - 3 -galat, teaflavin -3`- galat, etc.)
Efectele principale:
Stimulator al sistemului nervos central, diuretic, previne mutațiile, antioxidant, antimicrobian, reduce riscul de formare a tumorilor, inhibă formarea plăcilor în artere, previne cariile dentare.
Ştiaţi că:
Ceai Reishi Gano
Ceaiul Reishi Gano DXN conţine ceai de cea mai bună calitate şi extract de Ganoderma. Nu conţine
conservanţi, coloranţi artificiali şi arome. Caracteristica gustului se datorează ingredientelor naturale.
Învioraţi-vă cu o ceaşcă de ceai!
Ingrediente:
Ceai negru (Camellia sinensis), extract de Ganoderma.
Nu conţine coloranţi artificiali, adaosuri de gust şi aromă, aditivi, componente de origine animală şi cereale.
Cantitate netă: 20 plicuri x 2 g
Ştiaţi că:
Comandați ceai Reishi Gano din magazinul nostru online!
oct
12
12. octombrie 2016 miercuri
Grâul este unul dintre cele mai importante plante alimentare - cereală folosită în panificaţie.
Este original din Caucaz, Asia Mică şi Mijlocie şi a luat naştere din mai multe specii autohtone.
Grâul este o plantă erbacee anuală sau bianuală din familia gramineelor.
Se cultivă în toată lumea, mai ales în ţările cu climă temperată. Sunt cunoscute mai multe specii folosite în industria de panificaţie, de exemplu grâul alac (T.spelta) şi grâul durum (T.durum)
Principalele substanţe active:
În bobul de grâu sunt 10 % acizi grași, al cărui component principal este acidul gras trigliceridic, acidul linoleic (cca.50 %), precum şi acidul palmitic, stearic, acidul oleic şi linolenic.
Alte substanţe active valoroase sunt tocoferoli (Vitamina E: 0,3-0,5 %), tocotrienoli, steroli (ex. β- sitosteroli, campesteroli) şi esterii acestora.
Extractul de malţ
Malţul poate fi produs din oricare (grâu, orz, ovăz, etc.) cereale prin germinare.
În timpul germinării rezultă o enzimă (diastază), care este capabilă să transforme în maltoză şi dextrină amidonul din boabele de cereale. Cea mai frecventă resursă de malţ este orzul (Hordeum vulgare).
Ştiaţi că:
Spirulina este un aliment cunoscut în cercuri tot mai largi ca regim alimentar echilibrat. Datorită conţinutului bogat de fibre este recomandată de toţi specialiştii în dietetică.
Cerealele cu Spirulină DXN sunt preparate din cereale şi spirulină, astfel introducându-se un nou produs în domeniul alimentaţiei.
Ingrediente:
Grâu, cremă pudră pentru cafea, extract de malţ, praf de Spirulină, aromă: vanilin.
Datorită conţinutului de grâu şi malţ conţine gluten! Conține zahăr.
Nu conţine coloranţi artificiali şi conservanţi.
Cantitate netă: 30 plicuri x 30 g
Ştiaţi că:
oct
11
11. octombrie 2016 marţi
Soia este cultivată din cele mai vechi timpuri.
Ţara de baştină a strămoşului culturii de soia, Glycine soya, cunoscută azi, este Asia de Sud-Est şi Mandjuria.
Principalele substanţe active ale bobului de soia:
glucide (20-25 %), proteine (35-40%), lipide (15-18 % acizi grași în special acid linoleic, acid oleic; 2-3 % , lecitină) şi diferiţi izoflavoni.
Lecitina de soia are efect de reducere a nivelului colesterolului şi împreună cu alte fosfolipide este protector hepatic.
Izoflavonii din soia sunt compuşi antioxidanţi, care inhibă formarea plăcilor în artere; reduce riscul formării tumorilor şi este fitoestrogen.
Acizii graşi îngrijesc epiderma, reduc uscăciunea pielii şi calmează iritaţiile acesteia.
Laptele de soia are efect de menţinere a hidratării şi flexibilităţii pielii, fiind totodată un mijloc de „înlocuire a laptelui" pentru cei care sunt sensibili la laptele de origine animală.
În Asia din soia se prepară diferite alimente, de exemplu tofu şi laptele de soia, precum şi diferitele produse fermentate. Izolatul proteic de soia (proteină din soia) conţine numai proteină pură, fiind consumată de majoritatea sportivilor.
Acizii graşi Omega 3 şi Omega 6
Acizii graşi sunt acizi saturaţi sau nesaturaţi, conţin 6-30 atomi de carbon, au catena carbonică liniară, în majoritatea cazurilor conţin atomi de carbon cu număr par.
Acizii graşi Omega 3 (acid alfa-linolenic, acid docosahexaenoic, EPA)
Uleiurile bogate în acid alfa-linolenic sunt uleiurile din seminţe de cânepă, seminţe de in şi uleiul din semințele de coacăze negre. EPA se găseşte mai mult în uleiul de peşte.
Acizii graşi Omega 6 (acid linoleic, acid gama-linoleic, acid arahidonic)
Uleiurile bogate în acid linoleic sunt de exemplu uleiurile din semințe de in, arahide,
seminţe de struguri, germeni de grâu, semințe de cânepă, floarea soarelui, seminţe de susan, în care pot fi prezente chiar şi în cantităţi mai mari de 40 %.
Uleiurile bogate în acid gama-linolenic sunt uleiurile din luminița nopții, limba mielului, din semințele de coacăze negre sau seminţele de cânepă.
Proporţia optimă a acizilor Omega 3 şi Omega 6 este de 1:3-5, dar în alimentaţie consumăm mult mai mulţi acizi graşi Omega 6.
Pentru prevenirea bolilor de inimă şi a bolilor cardiovasculare este indicat să consumăm mai multe suplimente alimentare care conţin acizi graşi Omega 3 (ex. ulei de peşte).
NutriZhi, praf instant cu soia
DXN NutriZhi conţine praf instant de soia, extract de malţ, lapte praf vegetal, zahăr, praf de Ganoderma
miceliu, acizi graşi Omega 3 și Omega 6, precum și lecitină.
Punând amestecul într-o ceaşcă cu apă fierbinte se obţine o băutură cu un conţinut ridicat de proteine.
Ingrediente:
Praf instant de soia, extract de malţ, cremă pudră pentru cafea, zahăr din trestie de zahăr, Ganoderma lucidium (miceliu), acizi graşi Omega 3 şi Omega 6, lecitină.
Nu conține coloranți artificiali și conservanți.
Cantitate netă: 20 plicuri x 30 g
IMPORTANT: consumul - în doze mari - a izoflavonilor de soia cu efect fitoestrogen, mai ales în adolescenţă şi copilărie, precum şi în cazul persoanelor suferinde de tumori, dependente de estrogeni poate fi riscant!
Ştiaţi că:
Comandați NutriZhi din magazinul nostru online!
oct
10
10. octombrie 2016 luni
Ginsengul este planta medicinală cea mai apreciată a continentului asiatic.
Ginsengul este o plantă erbacee, perenă, care creşte în munţii înalţi din partea nordică a Peninsulei Coreene.
Dintre ţările asiatice în Coreea de Sud este cultivat în cea mai mare cantitate.
În terapia chineză tradiţională se foloseşte rădăcina ginsengului, care în funcţie de modul de producţie poate fi roşu sau alb.
Principalele substanţe active:
2-3 % saponine triterpenice denumiteginsenozide
0,05 % uleiuri esenţiale ( cu conţinut de limonene, citral, etc.)
polizaharide (amidon, panaxani, ginsenani)
poliacetileni (falcarinol, panaxinol,
panaxadiol, panaxatriol)
peptidoglicani (panaxan A-U), etc.
Efectele benefice sunt:
Doza zilnică recomandată:
în caz de utilizare pe termen scurt: 0,5-2,0 g
în cazul utilizării pe termen lung: 0,4-0,8 g.
IMPORTANT: constatările de mai sus sunt valabile pentru planta medicinală ginseng nu pentru amestecul de cafea cu ginseng!!!
IMPORTANT: ginsengul este bine tolerat, rareori s-au semnalat efecte secundare.
Maca Vita Café conține Ginseng coreean. Puteți comanda această cafea din Magazinul nostru online!
oct
9
DXN Maca Eucafé, DXN Maca Vita Café
9. octombrie 2016 duminică
Acest amestec de cafea cu gust excelent, conform nevoilor pieţei europene conţine cremă pudră pentru cafea, zahăr din trestie de zahăr, cafea instant şi pudră de Maca (Lepidium meyenii).
Ingrediente:
Cremă pudră pentru cafea, zahăr din trestie de zahăr, cafea instant, pulbere de Maca (Lepidium meyenii).
Nu conţine coloranţi artificiali şi conservanţi.
Cantitate netă: 20 plicuri x 21 g
Ştiaţi că:
În Peru, cea de culoare aurie este cea mai răspândită şi mai agreată datorită dimensiunii și a gustului plăcut şi dulce.
Tuberculul roşu, conform cercetărilor clinice efectuate pe şobolani, poate reduce volumul prostatei. Variantelor de albastru şi negru li se atribuie cel mai puternic efect de energizare.
Maca Vita Café
Maca Vita Café de mare succes a revenit pe piaţă! După o mică modificare a conţinutului (conform nevoilor pieţei europene), conţine cafea instant, praf de ginseng, praf de Maca (Lepidium meyenii) și extract de Ganoderma. Gustul plăcut al acesteia este sporit şi de zahărul din trestie de zahăr şi crema pudră pentru cafea din compoziţie.
Ingrediente:
Zahăr din trestie de zahăr, cremă pudră pentru cafea, cafea instant, praf de ginseng,
praf de Maca (Lepidium meyenii), extract de Ganoderma.
Nu conţine coloranţi artificiali şi conservanţi.
Cantitate netă: 20 plicuri x 21 g
Ştiaţi că: